Restauratie van uw meubelen in Oegstgeest

Contact

Ook vakkundige restauraties van uw eigen antieke meubelen kunnen worden uitgevoerd bij de Almondehoeve in Oegstgeest. In de oude stal bevindt zich tegenwoordig het atelier; hier worden uw meubelen met veel toewijding en vakmanschap gerestaureerd. Alles gebeurt in eigen beheer onder leiding van toprestaurateur Herman Koolmoes. 

Ook voor de onderhoudsmiddelen en advies over het onderhouden van uw kostbare antiek kunt u langskomen bij de Almondehoeve.

Enkele onderhoudstips voor uw antieke meubelen

  • Zet uw meubelen regelmatig in de was. Dit om uitdroging tegen te gaan en weer een schitterende uitstraling te krijgen. Bijvoorbeeld een kast een tot twee keer per jaar en een tafel wat vaker. Liever twee keer dun, dan een keer dik. Dit kunt u met een kwast doen en daarna uitwrijven met een borstel en/of een zachte doek.

  • Laat de zon niet te lang op uw meubelen schijnen. Zonlicht doet uw meubelstuk verkleuren en uitdrogen.

  • Houd deuren van kasten en kleppen van secretaires zoveel mogelijk op slot. Door dit te doen heeft u minder kans op kromtrekken.

  • Schaf een hygrometer aan. Omdat bijna alle huizen tegenwoordig centrale verwarming hebben, is vaak, en dan vooral in de winter, de luchtvochtigheid te laag. Op een hygrometer kunt u aflezen hoe het met de relatieve luchtvochtigheid is gesteld (40% tot 70% geldt als normaal). Dit is voor zowel uw gezondheid als voor het behoud van uw meubelen belangrijk. Voor een paar tientjes heeft u er al een. Als de betreffende ruimte steeds te droog is, doet u er verstandig aan om een luchtbevochtiger aan te schaffen.

Bel Almondehoeve

Voor de restauratie van uw meubelen gaat u naar Almondehoeve in Oegstgeest. Neem contact op voor meer informatie!

Neem contact op